Korsang: Haderslev Drengekor tager den kommende weekend på mini-turné på Fyn, hvor koret giver to koncerter.
 

Magnus Greve Pedersen kender den gamle salme ”Den dag du gav os” langt bedre end andre 13-årige drenge. Især det tredje vers har han memoreret. For netop det vers skal han synge solo, når han sammen med Haderslev Drengekor giver koncert i Fåborg og Svendborg den 28. februar og 1. marts.

Haderslev har gennem årene udviklet et stærkt kormiljø omkring byens domkirke. Haderslev Sangakademi tager sit udspring i dette kormiljø, og Haderslev Drengekor udgør sammen med Haderslev Domkirkes Pigekor akademiets to elitekor. Henrik Skærbæk Jespersen fungerer som sangakademiets kunstneriske leder, men er først og fremmest domorganist og leder af drengekoret.

Oplevelser venter koret

Haderslev Drengekor er efterspurgt i både ind- og udland. I 2013 gav de ikke mindre end 20 koncerter, heriblandt tre koncerter i London, ligesom koret sang for regentparret under det royale besøg i Haderslev. Der knytter sig bunker af oplevelser til det at synge i drengekor. Senere på foråret er korets yngste medlemmer inviteret til Samsø for at synge to koncerter. I oktober måned rejser koret på den årlige udlandsturné, som i år går til Sverige.